aku mmg seorang artis

sebenarnye aku nak cerita mende ni esok or lusa, coz gmbr xde lg, but aku cita la sket dulu, takowt lupe arr.. more detail will be on the next post, k..!!

smalam, 19.4.2009 (ahad) aku n kazen2 aku g tgk konsert unplugged OAG kat istana budaya. band2 undangan adalah bunkface , projek pistol dan stereo sakit.
best sgt coz kitorg duk depan..

start kul 3 lebeyh, abis kul 6.30.

ade byk stories aku nak cite during that time, tp lepak dulu, aku kat opis ni, tunggu aku balik umah dulu arr, br byk mase nak cite.

tp yg aku nak cite skang, part paling menarik.

selepas aku n kazen2 aku ambik otograf n gambar2 ngan radhi, tetibe ade sorg mamat ni tegur..


mamat ni : "aaa.. korg, korg dah siap otograf n ambik gmbr kan.??"


aku n kazen2 : "haah, dah2... baru je lepas"


mamat ni : "bleh x saya nak mintak tolong korg..?"


aku n kazen2 : "boleh2... ape die.?"


mamat ni : "masuk kat dalam bilik ni kejap bleh x.? nak interview sket pasal pendapat korg ttg show td.."
(bilik kecil kat blakang meja radhi bg otograf)


aku : "BOLEH.!" (lantas mengajak kazen2 yg malu2)


(kemudian kami bertiga masuk bilik tu, nampak la ade 2 org kat camera tu. diorg susun2 kami supaya nmpk angle yg menarik kt dlm camera, dengan background banner OAG)


mamat ni : "ok, ambik mic ni, then just answer my simple question, ok.?"


(terpandang mic die, ternampak tulis kat mic "ASTRO AWANI", wah, astro beb)


aku : "ok, aaa.. in malay or english.?"


mamat ni : "which u most confortable.??"


aku n kazen2 : "aaaaaa....."


mamat ni : "in malay la kan, senang sket"


aku n kazen2 : "wokey"


mamat ni : "ok, korg pandang kat muke sy k.." (die berdiri bersebelahan cameraman)


mamat ni : "ape pendapat kamu tentang show pada petang ini.?"


salma (kazen) : "sgt enjoy ngan show OAG at the end of the show"


aku : "ok la, puas hati, sound system ok dan mmg enjoy la"


helmi (kazen) : "enjoy, diorg sume rock.!!"


mamat ni : "ok, so, kamu semua dtg show ni disebab kan nak tgk OAG or band2 lain.?"


salma (kazen) : "yeap, saya dtg show ni mmg nak tgk OAG perform live on stage"


aku : "actually, saya dtg nak tgk bunkface, coz saya belum pernah tgk diorg perform live lg, but overall, bunkface rockx.!!!"


helmi (kazen) : "dtg nak tgk bunkface, diorg mmg best giler, rockx.!!"


mamat ni : "ok, tu saje, thanks coz bg kerjasama.!" (sambil tersenyum)


salma (kazen) : "so, ni utk rancangan apa.? kul bape kuar tv.??"


mamat ni : "this mcm a short review about this show la, maybe between 7 to 10 am esok"


aku n kazen2 : "orait.! thanx bro.!!"


mamat ni : "ok2.. same2.. x)"


kitorg pon senyum riang dan pulang ke rumah...




dan mmg pon.. muke aku n kazen2 aku kuar tv ASTRO AWANI pg tadi.. wah.. aku mmg ensem (tiru ayat pacat)...


to pacat, aku pon masuk tv la.... wawawawa~


p/s: mama..!!! ajim masuk tv.!!!! huhu~

10 komen:

momoQue said...

ceh ajim
saba jeden penah gak masuk tv
time melody
jom heboh
wakaka
sebelah wahid
tp xtemu ramah pown
huhu
wakaka
alaaa
rugi xekot ko smlm
wakakaka

momoQue said...

ajim
mas suh ajak g gig
31 mei
sbb den dah abis exam

agym said...

ngeh2...

well.. hehehe~

momoQue said...

ajim
ko tgk x td ko kua tv tu?
klu kua pas kul 10 leyh arr aku tgk
aku abis exam td kul 10
lik kolej daalam 10.30
huhu

agym said...

aku xsempat tgk..

kazen aku bgtau ade kuar..

hehe~

mAT SobRi said...

apsal x infom..lau x bole ak tgk..hehhe,,

agym said...

sori bro..


malas la nak kecoh2.. kang kate ape plak, hehe~

momoQue said...

eleeee
malas nk kecoh ke ajim?
adess
bgtaw je arr
leyh owg tgk
(tp aku mmg xdpt tgk sbb exam time tu)
huhu

GadisGadisKacak said...

i told u bunkface best!!!
alaa cis jeles nya tuhan jek yg tau. xpe2! ayin akan pasti kan ayin jumpa yuna dulu sblm ajim!hehe. cpt upload gamba!!!!nak tgk!

tahniah la keluar tv yea~
=)

-ayeen

paCat said...

wahhh ~ tiru ayat aku ...


hahahaha ~ aku memang hensem