PHISHING.!!!!!

maksud PHISHING = website palsu yang 100% menyamar sebagai (cth CIMBclicks or maybank2u) untuk mengelirukan pelanggan supaya they can retrieve account number and your password! beware.! the bank NEVER ask you to update your account by email or phone call or by sms, they will send you a letter.!!!


kenape aku post pasal topic ni.? sebab aku dah dpt email PALSU konon2 CIMB ngah problem update account aku. so diorg bg link suh aku click konon2 shortcut untuk ke laman web cimbclicks tu. yang problemnye, AKU XDE PON ACCOUNT CIMB, tp apsal aku dpt email.??? hairan kan.!!!

so, ni screen-shot aku dpt email tu.


click gmbar ni untuk full size


ni link die kalo kite tekan hyperlink "Clicking Here".

(http://host75-107-static.48-88-b.business.telecomitalia.it/)

ade gaye link CIMB x.? berhati2 la k.~~~~



p/s: this is one of hacking tactics~ :)



thats all from me,



6 komen:

Hettynsm said...

Ahah... itu mesti kerja cracker yg jahat lagi xbertauliah nk amik data org. berhati-hati la...

p/s: berangan nk jd hacker yg baik bkn cracker, ntah bila la nk kesampaian angan xsudah...

muNee said...

yeay tipu belaka....
jgn percaye 2 smua yea kwn2...

p/s:: kwn2,kite pnh blaja pl phishing nie kt kls kn...hehehehe

noor haNISAh said...

heeeee. btol2 research ajim nih. titler term paper ker?

Iliana said...

cool. baru tahu..thanks yaw.

agym said...

hetty = xpe2, janji cite2 tu ada.! huhu

munee = yeap2, ade blaja dah dulu..

hanisah = topic hacker gak la, hehe

iliana = yeah.! gud for u.!

jOe.HaCk.ZeRo said...

lorrr.. kne ke gym? email ko ade tersebar mne2 tuh.. hoho.. sroh la amier trace.. die lg pakar bab2 nih.. kalo aku trace pn just dpt location jek.. huhuhu..

p/s: ske buat phishing FB ngan MS.. hahaha.. sronok ble jumpe org cuai.. =p anyway.. phishing is wrong.. jgn buat..