mercun + pangkah kaki = bola sepak



klantan vs n9, final bola piala mlaysia smalam, aku tgk ngan ayah aku kt tv1, baru minit kedua kitorg dah menyampah nk tgk game tu. mmg ptt la bola sepak xmaju2, coz sume ni sbb perangai n pemikiran mlayu xubah2. mase aku tgk smalam, 60% foul, 30% penyokong men mercun dan 10% men bola sepak. adoii~ tmbhan lagi mase n9 leading 3-0, huru-hara n mengamuk2 penyokong klantan, mcm pesta men mercun n rusuhan la plak, siap bakar2 lagi krusi tmpt duduk stadium tu... hmm, tu la, xleh trime kekalahan, adat permainan la kan ade mng n kalah, ni dah kalah nk mengamuk la plak, adoii~ mmg ptt la org mlaysia suke tgk bola BPL. pemain2 plak smalam asyik nk gado je~ hmm, ntah la, tatau ble nak maju. hmmm result smalam, n9 menang 3-1.

9 komen:

Razman said...

tgk bola kat mamak senang...xde gado, leh makan2 dgn aman..

noor haNISAh said...

aku pon sakit hati tgk bola smalam. ko pasan tak time krusi terbakar tu, ader org tlg padam. pastu sia2 org tu kener baling botol kat paler. apak tak bertamadun penyokong kelantan.memalukan jer. dah la kelantan sampai gelar serambi mekah. tp org nyer...masyaallah...sakit btol hati aku.luar stadium plak tak tau aper citer. tu baru tgk dalam stadium. sia2 jer buruk namer kelantan. mengganggu konsentrasi player jer


laporan disampaikan oleh HANISAH

Agym said...

huish... hanisah potpet2 sudeyh... haha~ x)

muNee said...

penyokong klantan mmg cm 2...
yg penting,n9 menang...
bangganya...hahaha

noor haNISAh said...

siot ajim. aku sakit hati nih. sebaik tiket dah habis. kalo tak dah lamer aku g baling mercun balik kat penyangak kelatei yg dok baling mercun & wat kecoh tu. hahahahah

agym said...

brani ke hanisah? wakaka~

Ahmad Sobri said...

negeri ak tu beb..haha...nsib baek tket abis,lau x dgn ak2 skali kene mercun...

momoQue said...

yeahhh!!!
nogoghi monang!!!
den dok dopan tb jo
pueh aty
xde gado2 sobab sumo sokong nogoghi
so xde gado2
cume ado sorakan GOALLLL!!!
dr den
bapak den
adek2 den
mak den
haha
cumo eh den ngamok2 dopan tb sobab tgk keganasan yg berlaku
haha
papo pown
den pueh aty
nogoghi monang
hobin jang hobin!!!
yeayyy!!
caya arr shukor adan
(player terbaik!!!)
idris karim
aidil zaquan
(encem arr..haha..jgn mrh2 mr jim2..sje je..hark3)
zaquan adha
rezal zambri
hairudin
sume arr
aku pueh aty tgk diowg lawan
(perghhh...gler pjg kumen)

noor haNISAh said...

uish encik agym tak knal cik hanisah lagik nih.ikot aku, mortar bomb trus aku kasik kat diorang. hahahha