hari ini merupakan hari 'kerenah'

siyes, ari ni pelik bg aku, mcm2 kerenah + gelagat org aku jumpe ari ni, perkara2 yang terjadi adalah seperti berikut:

1) si Nadirah kene saman sbb sluar ketat, then die xpuas ati ngan abg BB tu suh saman budak2 pompuan len. so, pepatah utk si abg BB ngan en.Janggut, "carilah kesalahan org lain untuk hadiri ceramah fakulti"

2) mase nek bas T603, otw ke dewan annexe, ade pompuan meraung2 kesakitan sbb kaki tersepit kat pintu blakang, die marah abg driver tu plak suh tutup pintu, padahal salah die ar, bas dah penuh + padat ngan org, nak naik bas lg, sanggup diri kat pintu, then bile kaki tersepit, baru padan muke, so, pepatah utk kes ni, "salahkan org lain utk kesalahan sendiri"

3) mase otw nak ke dewan annexe, mase dalam bas, hampir sampai ke bas stop perindu, bas rosak plak, parking kat kolej delima, suspension tayar blakang rosak, maybe sistem hidrolik die bocor kowt, so, pepatah utk kes ni, "turun lah bas apabila bas rosak"

4)bila bas rosak, kene la jalan kaki ke bus stop perindu, tunggu bas utk ke seroja, then sampai je bus, berebut2 org nak nek bas, then ade la sorg akak ni ha, tersepit handbag die kat pintu blakang, adoii, berebut + berhimpit punye pasal, sampai tersepit handbag, ish2... pepatah kali ini adalah "gunakanlah handbag anda untuk disepitkan"

5) bila dah sampai seroja, turun je aku dari bas, ade sorg akak ni, kaki die ter"ple 'ot", nak terjatuh dah, sampai terpegang bahu aku, then die say sowiee kat aku, aku pon kate "xpe2", pepatah utk ini adalah "bila berjalan, pandanglah bwh"

6) mase otw ke dewan annexe, naik tangge then lalu jalan kat area2 parking bertingkat tu, ade plak sorg akak ni, drive wira, ambik selekoh turun bukit, xlepas la plak, padahal byk je ruang, then die riverse punye riverse, nak terlanggar dah ngan kete blakang, then baru la lepas ambik selekoh, adoi~ xpandai bajet betul bile drive, pepatah utk ini adalah "pusing je stereng tu habis-habisan, settle masalah"



thats all from me,


6 komen:

Nadirah Musa said...

haha..style style! :P
malang giler kot smlm!

hihihi..
hari malang sedunia!
;P
030310.

agym said...

yeah.!!! hari yang paling siot je~

faten edura... said...

hahaha..pepatah yg xleh blah..
aku suka yg ni..
"gunakanlah handbag anda utk disepitkan"..
hahaha

noor haNISAh said...

nice post!!

muNee said...

setiap yg berlaku ade pepatah yg ko create sndr...mmg cool la...hahaha

momoQue said...

xsangka ajim pandai wat pepatah sendiri
ingtkan die cuma reti translate je
sbb tu la naza panggil die kamus besta
^^p